Behandelwensengesprek

Tegenwoordig zijn er allerlei medische behandelingen mogelijk. Sommige zijn zeer belastend en hebben een onzekere uitkomst. Een aantal mensen willen bepaalde behandelingen niet (meer).  Dit omdat hun gezondheid kwetsbaarder wordt, zij ouder worden of bepaalde ervaringen hebben met mensen in hun omgeving. Juist voor mensen die bepaalde behandelingen NIET meer zouden willen, is het belangrijk om deze kenbaar te maken bij uw huisarts.

Hiervoor kunt u ten alle tijde een afspraak maken met ons. Wij kunnen uw wensen in uw dossier vermelden en doorgeven aan de Huisartsen Spoedpost.

Omdat we het belangrijk vinden dat bij mensen die behandelingen NIET meer willen, deze wensen ook zoveel mogelijk gehonoreerd worden, bieden wij behandelwensengesprekken aan. Vanzelfsprekend is dit gesprek volledig vrijwillig en kunt u altijd terugkomen op uw behandelwensen. Het doel is om u zoveel mogelijk de behandeling te geven die aansluit bij uw wensen.

Lees verder: Informatie voor patiënten en familie over behandelbeperkingen

Hieronder vindt u per huisarts een niet-reanimeren verklaring, behandelverbod, euthanasieverzoek en een volmacht. Deze formulieren zou u kunnen downloaden en invullen en bespreken met familie en uw huisarts. De huisarts ontvangt graag een kopie van de ingevulde formulieren om deze in uw medisch dossier te bewaren. 

Meer informatie en uitleg kunt u lezen in de onderstaande documenten:

Toelichting op behandelverbod, niet-reanimeren verklaring, euthanasieverzoek en volmacht

 Informatie over de werkwijze van euthanasie door de huisarts