Reizigersinformatie

Een verblijf in het buitenland kan een risico voor uw gezondheid inhouden. Voor elke reis en voor iedere reiziger kunnen adviezen nodig zijn. Bent u patiënt in de praktijk van dr. Van Empel of dr. Zegers-Botta, dan kunt u bij ons terecht voor een advies op maat voor uw reis naar het buitenland.

Advies op maat aanvragen

wanneer advies vragen?

De reizigersadviezen wisselen per land en seizoen, zoals in het geval van malaria of besmettelijke ziekten. Ook kan per persoon een ander advies nodig zijn. Als u een chronische ziekte hebt, zwanger bent, met kleine kinderen reist, of ook als u al wat ouder bent, kan een persoonlijk aangepast reisadvies zeer zinvol zijn.

Het is raadzaam om minimaal 8 weken voor vertrek advies in te winnen over deze risico’s en de eventueel benodigde vaccinaties en malariatabletten. Sommige vaccins werken onvoldoende als ze te kort voor vertrek gegeven worden.

Indien u minder dan 2 weken van te voren het verzoek tot reizigersadvies bij ons indient, kunnen wij niet garanderen dat wij nog een zinvol reizigersadvies voor u kunnen opstellen.

Bij de advisering maken wij gebruik van de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Wij zijn daardoor altijd op de hoogte van de meest actuele informatie.

Wij zijn een erkend gele koorts vaccinatiecentrum.

kosten

Het reizigersadvies en de vaccinaties zijn niet gratis, omdat ze niet tot de basis- huisartsenzorg behoren. U kunt bij de assistente informeren naar de kosten. Omdat de praktijk gecertificeerd en gekwalificeerd is door het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vergoeden de meeste zorgverzekeraars reizigersadvisering in het aanvullende pakket. U kunt informatie hierover vragen bij uw zorgverzekeraar. Klik hier voor een overzicht van OVz vergoedingen per verzekeraar.

advies op maat

Als u van ons advies gebruik wilt maken, vult u dan het formulier in. Met de gegevens over uw reis en uw gezondheid kunnen wij een advies op maat geven. De assistente neemt na ontvangst van het formulier (elektronisch via email of via afgifte aan de balie) contact met u op.

U kunt het intakeformulier Reizigersadvisering hier downloaden.